Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Кравець і Селезньов знову гратимуть в УПЛ

Артем у «Динамо», а Євген – у «Колосі»

Поки у футбольній Прем’єр-лізі триває пауза, спричинена матчами збірної України у Лізі націй УЄФА, відбуваються кадрові зміни у клу­бах УПЛ. У київське «Динамо» повер­нувся досвідчений нападник Артем Кравець, який доне­давна виступав за турецький «Кайсе­ріспор». А з ковалів­ським «Колосом» підписав контракт іще й форвард Євген Селезньов, який захищав кольори турецького «Бурсас­пора».

Вихованець київ­ського футболу 31-річ­ний Артем Кравець де­бютував в основному складі «Динамо» ще 2007 року, а покинув київський клуб на по­чатку 2018 року, пе­рейшовши до «Кайсе­ріспору». До переїзду в Туреччину Артем на правах оренди ви­ступав за німецький «Штутгарт» та іспан­ську «Гранаду». Зага­лом в Україні за «Ди­намо» Кравець провів 143 матчі (забив 43 голи). За національ­ну збірну України Кра­вець зіграв 23 матчі, забивши 7 голів.

Досвід 35-річно­го Євгена Селезньо­ва знадобиться «Ко­лосу», який цього року дебютуватиме у Лізі Європи. В активі Се­лезньова 230 матчів і 111 голів у чемпіона­тах України. За збір­ну України Селезньов провів 58 матчів, за­бивши 11 голів. Ще одним новачком ко­манди Руслана Кос­тишина стане 20-річ­ний динамівець Євген Ісаєнко, який забив за молодіжний склад «Динамо» вже 15 го­лів. А покинув ковалів­ський «Колос» напад­ник Олег Кожушко.

Через спалах коро­навірусу у стані «Льво­ва» не відбувся його стартовий матч ново­го сезону з «Минаєм». Тим часом новачками «Львова» стали троє легіонерів. Це 24-річ­ний хорватський за­хисник Макс Челіч, останнім клубом якого була хорватська «Горі­ца», 24-річний півза­хисник збірної Есто­нії Мікел Айнсал, що перебрався до «Льво­ва» з «Флори» (Таллін), і 23-річний захисник збірної Люксембургу Енес Махмутовіч, ви­ступав за англійський «Мідлсбро» (U23).

Поповнив свої ряди і новачок УПЛ «Рух». Спочатку до рухівців повернувся Богдан Оринчак, який на пра­вах оренди виступав за «Минай». Згодом ряди «жовто-чорних» поповнили досвідче­ні Вадим Парамонов, який у минулому се­зоні виступав за «Ко­лос», та Валерій Фе­дорчук із «Маріуполя». Ще двома новобран­цями команди Івана Федика стали Андрій Кухарук та Ігор Бой­чук, що виступали за «Агробізнес». Федор­чук і Бойчук вже від­значили свої дебюти у «Русі» голами в пер­шому турі чемпіонату УПЛ — у ворота «Вор­скли».

А тим часом…

Львівські «Карпати», які отримали атестат на участь у змагання у Другій лізі, в неділю, 30 серпня, зіграють матч пер­шого попереднього етапу Кубка України. Підопічні Любомира Вовчука у Дунаївцях (Хмельницька область) зустрінуться з дебютантом Другої ліги — командою «Епі­центр».

Схожі новини