Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Одеську митницю очолив люстрований чиновник, пов’язаний із Єрмаком і Тимошенко

  • 27.08.2020, 17:22
  • 879

Із 26 серпня очільником Одеської митниці став 43-річний Денис Пудрик

Як інформує Громадське, до цього він пропрацював у 12 різних митницях, був люстрований, але потім поновлений на роботі. А ще — має три вищі освіти й у різні періоди свого життя був чи є пов’язаним із партією Юлії Тимошенко «Батьківщина» і чинним керівником Офісу президента Андрієм Єрмаком.

Денис Пудрик народився в Макїівці Донецької області. Має три вищі освіти (менеджмент зовнішньоекономічної діяльності, держуправлння, юриспруденція) і ступінь кандидата економічних наук.

Свою кар’єру в митних органах Пудрик почав ще в студентські роки: коли йому було 21, влаштувався інспектором у Донецький аеропорт. Відтоді аж до 2014 року встиг попрацювати в Донбаській, Маріупольській, Східній, Бердянській, Кримській, Чернігівській, Львівській та Луганській митницях, більшість із яких очолював.

У травні 2014 року Пудрика звільнили з Кримської митниці. Оскільки він зробив це не за власним бажанням, то підпадав під дію закону про люстрацію. Це й стало підставою його люстрації в 2015-му — тоді чиновник очолював Кіровоградську митницю.
У 2019 році Пудрик оскаржив своє звільнення в Окружному адміністративному суді Києва. І не лише домігся поновлення на посаді, а й отримав майже 700 тисяч гривень компенсації за вимушений прогул.

Сам митник своє ставлення до люстрації в одному з інтерв’ю описував так: «Завдяки закону про люстрацію, під який я сам потрапляю і цього не приховую, були вимиті професійні кадри з усіх структур. І, що важливо зазначити, заміну їм, за великим рахунком, так і не знайшли. Для чого це робиться? Для того, щоб з'явилася можливість розставити своїх, більш поступливих і лояльних».

У червні 2020 року Денис Пудрик став заступником очільника Одеської митниці — дванадцятої в його кар’єрі. У липні міністр фінансів Сергій Марченко погодив його кандидатуру на посаду виконувача обов’язків керівника.

А ще з літа 2019-го Пудрик працює проректором у Державному університеті фіскальної служби України.

У декларації митника — одна квартира в Києві та Криму (разом із земельною ділянкою та будинком), дві квартири в Донецьку і Туреччині, дачний будинок і земельна ділянка під Києвом, а також кімната в Кропивницькому. У його власності чотири автівки та чотири коштовні годинники (марки Corum, Zenith, Rolex, Breguet).