Передплата 2024 ВЗ

Охоронці Президента зламали дівчині ребро, інша має травми середньої важкості

  • 27.08.2020, 15:05
  • 2 065

За словами свідків охорона президента напала на учасників мирної та законної акції

У активістки Аліни Новікової, яку 26 серпня у Дніпрі била охорона президента України Володимира Зеленського, зламане ребро. Про це повідомив активіст Руху опор капітуляції Андрій Денисенко, пише Прямий

«Це офіційні дані СМЕ. Аліна — дівчина з Донецька, патріотка, біженка, яка бере активну участь в усіх акціях Руху опору капітуляції на захист України. Вдумайтеся — щоби не підпустити її з незручними питаннями до Зекапітулянта, його охорона зламала їй ребро. Потерпілий, щойно ти сам собі захлопнув кришку на роялі», — додав він

Денисенко також повідомив подробиці нападу на активістів з боку охорони президента та представників Нацполіції.

За його словами, охорона президента напала на учасників мирної та законної акції ще за 200 метрів до місця її проведення. Зеленський же побачивши, як б'ють людей, заховався у бусику і кілька хвилин не виходив звідти — поки не зібрався весь його кортеж. Після цього глава держави спішно залишив місце події.

«Ми йшли на мирну акцію, настрій був цілком філософський і мали намір відкрито і гостро, але спілкуватися.

Натомість побачили озвіріння і страх того, що вже не можна назвати владою. Це вироджена, брехлива й скажена колективна істота, яка становить загрозу для життя і здоров"я людей, нації та держави.

Що ж, Володю, не хвилюйся, ми добре знаємо, як лікуються подібного роду сказ та енурез", — підкреслив Денисенко.

Активістки Аліна Новікова та Надія Святун, яких у Дніпрі побила охорона президента Зеленського, мають травми середньої тяжкості. Дівчата хотіли запитати главу держави про капітуляцію на фронті на переслідування українських патріотів. Про це пише «Прямий»

«Ми спілкувалися з постраждалими дівчатами і з лікаркою, яка давала заключення у судо-медичній експертизі про зламані ребра. За словами дівчат, одна з них направилась через пішохідний перехід, йшла сама, біля неї нікого не було. В неї також не було жодного предмету, який би міг здатися загрозливим для охорони президента. Дівчина прямувала через перехід, коли на неї накинулися охоронці та люди в цивільному, які їй погрожували і почали тягати її за волосся. Ці люди не представились, коли їх про це попросили», — розповідає кореспондентка «Прямого».

Вона також додала, що дівчата вже почуваються трохи краще.

«Надія має синці та садна, в Аліни зламане ребро, тому вона ходить у корсеті. Дівчині важко пересуватись, але вона каже, що потерпить, однак хочеться, щоб ці питання хтось поставив президенту під час його наступної поїздки», — каже кореспондентка.

Самі активістки розповідають, що хотіли запитати Зеленського про капітуляцію на фронті та переслідування патріотів, яких намагаються засудити за сфабрикованими справами.

«У мене були питання до президента. Чому він заявив 24 серпня, що в нас перемир'я і все добре, але хлопців сюди возять „двохсотими“? Чому боєць помирав на полі бою, чому його кинули? Чому ніхто не займається переселенцями з Донецьку? Чому Зеленський хоче капітулювати у війні? Чому підписує всі ці домовленості з Путіним? наші хлопці гинуть, але для президента війни немає, там не стріляють», — говорить активістка Аліна Новікова

«Мене дуже турбує курс на капітуляцію, який обрав пан Зеленський. Також мене непокоїть справа Шеремета, яка шита білими нитками. Я також хотіла запитати, чому президент покинув помирати нашого воїна, сержанта Журавля. Гадаю, ці питання були незручні для президента», — каже друга активістка Надія Святун.

Схожі новини