Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Сова знайшла собі чотирилапого друга

Кажуть, звірі можуть приятелювати лише з представниками свого роду-племені. Проте у природи бувають несподівані вибрики. Ось як оцей

В одному із приватних будинків Ужгорода кілька місяців тому по­селилося мініатюрне совеня. Було таке безпомічне і чудернацьке, що відразу викликало жаль і припа­ло до вподоби хатньому стороже­ві Лакі. На правах сильнішого ве­ликий білий пес почав опікуватися птахом. Шукав і приносив для нього мишей, грався з ним. Якими бурх­ливими не були б їхні забави, Лакі ніколи не переходив меж: ні зуба­ми, ні лапами не травмував слаб­шого друга.

Полюбили совеня і господа­рі будинку: доглядали його, ре­гулярно носили на огляд до ве­теринара. Назвали пернатого Каспером.

Коли совеня підросло, випусти­ли його на волю. Але про виявлену доброту Каспер не забув. Через де­який час почав прилітати у дім, де минуло його «дитинство». Лакі дуже втішився появі давнього друга. Як і колись, вони з ним влаштували у хаті шалені розваги. Переверта­ли все догори дриґом. Подивитися на їхнє приятельство приходять де­сятки ужгородців. Але головні герої не звертають уваги на таке палом­ництво. Забави цих збиточників за­фіксував на відеокамеру журналіст Віталій Глагола.

Схожі новини