Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

"Постанова ВР про місцеві вибори ухвалена", - Павленко

  • 26.08.2020, 17:46
  • 764

Постанова про місцеві вибори відповідає міжнародним документам та українському законодавству, заявляє народний депутат Ростислав Павленко (фракція "Європейська солідарність")

«Постанова про місцеві вибори абсолютно відповідає міжнародним документам і українському законодавству», — сказав Павленко журналістам перед засіданням парламентського комітету з питань державної влади в середу в Києві, передає «Інтерфакс-Україна».

За словами народного депутата, єдиний шлях до миру — це коли Росія піде з окупованих територій і забере своїх найманців, роззброїть свої угруповання, поверне Україні заручників.

«Повертається контроль над територією, і тоді можемо говорити про відновлення українського законодавства на цій території, і тоді створяться умови для виборів», — сказав Павленко.

Він зазначив, що заяви деяких політиків про те, що в питаннях із врегулювання ситуації на Донбасі потрібно йти далі, породжують «запитання: який ступінь капітуляції можливий?».

Говорячи про те, що засідання профільного комітету відбувається в закритому режимі, Павленко наголосив, що такі питання мають бути більш відкритими, оскільки суспільство має знати, що відбувається.

Нагадаємо, в середу в Києві відбувається засідання комітету ВР з питань держвлади, де розглядають заяву керівника української делегації в ТКГ Леоніда Кравчука щодо відповідності постанови про місцеві вибори Мінським домовленостям.

Як повідомлялося, місцеві вибори відбудуться в Україні 25 жовтня.