Передплата 2024 «Добрий господар»

“Хтось показав — ось там ще є бульки”

Співак Назар Савко під час концерту врятував потопельника

На День Незалежності на львівській Погулянці був запланований концерт Центру творчості дітей та юнацтва Галичини. Готувалися до нього діти, хвилювалися за них батьки. Останні штрихи підкориговував відомий співак Назар Савко. Однак йому довелося відірватися від роботи, бо хтось вигукнув: «Чоловік втопився!». Не вагаючись ані секунди, Назар кинувся на допомогу потопельнику. І це після того, як співак недавно вилікувався від коронавірусу! Як усе було, Назар розповів журналістові «ВЗ».

— Ми запланували виступ біля озера — з дотриманням карантинних заходів. Гарна програма, я мав завершувати це дійство. Людей зібралося багато, але було й кілька компаній, які це свято вирішили відгуляти по-своєму. Сидять у лісі, а потім хтось з них напідпитку біжить до озера остудитися. Попри те, що в озері заборонено купатися, і на Погулянці була поліція, чоловік вибіг з того лісочка і пірнув. З тої компанії навіть ніхто не зреагував, що їхній товариш пішов купатися. Я у той час був у Центрі. Звукорежисер Роман Ярема сказав, що чув, начебто хтось втопився в озері. Ми з ним побігли у той бік. Хтось показав — ось там ще є бульки. Ярема роздягнувся перший, я — за ним, і ми шубовснули у воду.

— А що, більше ніхто не бачив, що чоловік купався і зник під водою?

— Ніхто не надав значення. Коли я пірнув перший раз, навіть не досягнув дна. Там дуже глибоко. Тому, набравши повітря, пірнув ногами донизу ще раз. І випадково став ногою на тіло потопельника. Пірнув ще раз і підняв того чоловіка. Ми з Романом витягнули його на берег, там вже підхопили інші чоловіки. Ярема робив йому штучне дихання, я — масаж серця. Звісно, викликали «швидку». І нам вдалося — ми викачали з нього воду. Перевертали його, і вода пішла, а з нею жахливі випари алкоголю. Був настільки п’яним, що, мабуть, просто впав у кому. Чоловікові, мабуть, років з 30. У нього з’явився пульс. Попри те, що пробув під водою близько п’яти хвилин, ми його повернули до життя. Потім «швидка» йому ще ввела у вену багато різних препаратів. Забрали його у реанімацію. А я пішов одягатися, бо концерту ніхто не відміняв. На жаль, увечері з’явилася інформація, що чоловік помер у реанімації — о десятій вечора.

— Не боялися після коронавірусу пірнати у холодну воду? Можна було застудитися і навіть втратити голос…

— У ту мить я ні про що не думав. Просто роздягнувся і пірнув з Романом. Ми дуже хотіли врятувати людину.

Схожі новини