Передплата 2024 «Добрий господар»

Кравчук закликає якнайшвидше підготувати документ щодо виборів в ОРДЛО

  • 26.08.2020, 17:15
  • 968

Голова української делегації у Тристоронній контактній групі з врегулювання ситуації на Донбасі Леонід Кравчук розраховує, що парламентська робоча група напрацює певний документ до наступного засідання ТКГ

Як передає кореспондент УНІАН, про це він сказав у коментарі журналістам після засідання Комітету Верховної Ради України з питань організації державної влади, місцевого самоврядування, регіонального розвитку та містобудування, що відбулося за його участю.

«Засідання було дуже конструктивне, дуже глибоко депутати аналізували ситуацію і розглянули моє звернення з усіх боків… Йшлося про те, що вибори обов'язково відбудуться. Звичайно, тоді, коли для цього будуть створені відповідні умови. Так, як записано, на контрольованій території України», — розповів Кравчук.

За його словами, «йдеться про підготовку спеціального закону, який би дозволив і забезпечив проведення виборів на демократичних засадах».

«Зараз комітети… зійшлися на тому, що потрібно створити робочу групу, яка підготує відповідні пропозиції. І на цьому етапі говорити про те, що вже вирішене питання», — сказав експрезидент України. Відповідна робоча група, додав він, буде створена незабаром.

Читайте також: Кравчук про російську пропагандистку: «Скабєєва мені не огидна. Вона журналіст»

На питання, чи був від Росії ультиматум щодо проведення виборів на окупованих територіях, Кравчук зазначив: «Загалом ультиматуму не було ніякого».

«Ніхто ультиматум не ставив. А було висловлено так конкретно, так жорстко: виконуйте те, що підписали», — сказав він.

Також на питання, чи можливий зрив перемовин у Мінську, якщо Україна не виконає вимогу щодо проведення місцевих виборів в ОРДЛО, експрезидент зауважив: «Коли розпочнеться засідання Тристоронньої контактної групи, у нас уже буде документ, я поки що не знаю, якого характеру, підготовлений робочою групою.

І ми скажемо, принаймні, я скажу, знову повторю, що йдеться про демократичний парламент України. Для того, щоб ухвалити документ, його треба всебічно проаналізувати і вивчити на підставі всіх документів і законів, і Конституції України. Якщо це вас не влаштовує, то запропонуйте щось інше. Принаймні для мене це вже буде підстава спертись на щось", — сказав Кравчук.

На уточнення, чи встигне робоча група напрацювати такий документ до наступного засідання ТКГ, він зазначив: «Я сподіваюся».

Схожі новини