Передплата 2024 «Добра кухня»

Піскун звинуватив у своєму звільненні "клан Сороса"

  • 26.08.2020, 14:35
  • 779

Колишній генеральний прокурор Святослав Піскун підтвердив свою відставку з посади позаштатного радника генпрокурорки України Ірини Венедиктової

У коментарі телеканалу «112-Україна» 25 серпня Піскун уточнив, що написав заяву за власним бажанням. Венедиктова вже підписала документ.

Ексрадник Венедиктової заявив, що таке рішення пов'язане не з його особистими стосунками з генеральною прокуроркою, а з думкою співробітників, «які там працюють і працювали навіть більшою мірою».

«Соросівський клан тиснув на Венедіктову через моє призначення», — сказав Піскун.

Він додав, що його звільнення пов'язане також із судовими позовами про перерахунок пенсій понад 3,5 тис. працівників прокуратури.

Читайте також: Піскун просить політичного притулку у Франції та продає за мільйон елітний котедж в Буковелі

«Це була наша головна проблема, а також відновлення на роботі тих людей, яких генпрокурор Рябошапка незаконно звільнив із посади… Наскільки я зрозумів, нічого такого за цей період ми не встигли зробити, щоб воно в корені змінило ситуацію — людям довідки не перераховуються, на роботу люди не поновлюються, крім прокурора Києва, можливо, ще 2−3 осіб. Я так зрозумів, що моє перебування там на посаді радника, я просто зрозумів, що мені краще бути в стороні, ніж усередині цієї системи», — сказав Піскун.

Як передає Telegram-канал «Политика Страны», цю ж причину відставки чиновник назвав у закритій групі в соціальній мережі.

Нагадаємо, Піскун обіймав посаду генпрокурора тричі — з липня 2002 року до жовтня 2003, з грудня 2004 року до жовтня 2005 і з квітня до травня 2007 року.

Як повідомляв OBOZREVATEL, Святослав Піскун став радником нинішньої глави Офісу генерального прокурора України Ірини Венедиктової 27 липня. Піскун був призначений поза штатом на громадських засадах.

Схожі новини