Передплата 2024 ВЗ

"Кремль готовий заплатити за дніпровську воду два мільярди", - Бабін

  • 25.08.2020, 19:15
  • 3 544

У питанні забезпечення окупованого Криму дніпровською водою російська влада має лише два важелі – прямий шантаж і підкуп посадовців України

Таку думку в ефірі телеканалу Obozrevatel TV висловив експостійний представник президента України в АР Крим Борис Бабін.

«У Росії фактично єдиний варіант обміну: вода на хабар. Вони готові дати гроші якомусь посадовцю. Наскільки можна зрозуміти з відкритих джерел, він вимірюється мільярдами умовних одиниць, 1−2 мільярди», — зазначив він.

У цьому контексті ексчиновник уточнив, що для виправдання таких дій можна вказати будь-яку причину. «Можна розповідати про гуманітарну катастрофу, можна розповідати, що там наші люди, можна розповідати, що так сталося. Або нічого не розповідати», — припустив Бабін.

Разом з тим він заявив, що Росія не вміє і не буде відкрито домовлятися з владою України про постачання прісної води на півострів.

«Саме тому вода піде в Крим лише в умовах його деокупації. Якщо вона піде раніше, це буде офіційною відмовою України від півострову», — підкреслив Бабін.

Читайте також: Кравчук заговорив про повернення води у Крим

Нагадаємо, глава парламентської фракції «Слуга народу» Давид Арахамія заявив, що Рада не збирається відновлювати подачу води в анексований Крим. Так він прокоментував слова голови української делегації в мінській ТКГ Леоніда Кравчука, який допустив таку можливість.

Схожі новини