Передплата 2024 ВЗ

За кредитні кошти Європейського інвестиційного банку збудують північну об’їзну Львова

  • 25.08.2020, 17:54
  • 2 180

У вівторок, 25 серпня, Верховна Рада підтримала законопроекти №0055 та №0056, які ратифікують фінансові угоди між Україною та Європейським інвестиційним банком з метою будівництва доріг

Відповідно до ратифікованих у Парламенті угод, передбачено отримання кредиту у розмірі 500 млн євро на будівництво доріг в Україні. Зокрема, для Львівщини це дуже важливо, оскільки 80 млн євро скерують на будівництво північної об’їзної Львова.

За словами народного депутата Ростислава Тістика будівництво дороги для багатьох громад суттєво посилить економічну спроможність та інвестиційну привабливість.

«За кошти позики Європейського банку капітально відремонтують автошлях Київ-Одеса і побудують північну об’їзну Львова. Для України — це означає збільшення міжнародного трафіку, а для Львівщини ­- підвищення інвестиційної привабливості, насамперед, нинішніх Жовківського, Кам’янка-Бузького та Яворівського районів. А також розвиток, збільшення робочих місць і кращий рівень життя для людей. Впродовж цілого року реалізації повноважень нардепа, я переконував колег про якнайшвидший розгляд законопроектів № 0055 та № 0056», — зазначив Ростислав Тістик.

Кредити надаються на доступних умовах: період погашення 25 років, пільговий період чотири та три роки відповідно, процентні ставки 0.442% та 0.628%, погашення заборгованості та виплата відсотків — кожні шість місяців після пільгового періоду.

Зазначимо, що відповідно до фінансування двох проектів «Розвиток транс’європейської транспортної мережі» та «Транспортний зв'язок в Україні — Фаза І» терміном на 25 та 15 років — Європейський інвестиційний банк надає Україні кредити — у сумі 450 млн євро та 50 млн євро.

Для Львівщини підтримка угод стала рекордною щодо залучення коштів та будівництва транс’європейської мережі доріг.

Кошти, які скерують на будівництво північної об’їзної дороги Львова дозволять прокласти 23 км нового автомобільного шляху.

Це буде нова дорога, категорії 1А, яка матиме 4 смуги руху, 3 мости, 7 шляхопроводів та 3 естакади.

Північний об’їзд Львова скоротить час і відведе вантажні потоки від міста, з'єднуючи важливі автошляхи міжнародного значення: М-06 Київ — Чоп з М-09 Львів — Рава Руська, М-10 Львів — Краковець та М-11 Львів — Шегині за маршрутом з України в Польщу і далі до Західної Європи.

Схожі новини