Передплата 2024 «Добрий господар»

Загадкова смерть Тимчука: поліція закрила справу

  • 25.08.2020, 16:35
  • 1 318

Поліція Києва закрила кримінальне провадження про загибель нардепа VIII скликання та координатора групи "Інформаційний спротив" Дмитра Тимчука. Політика знайшли застреленим у його власній квартирі в Києві влітку 2019 року

Таку інформацію оприлюднили у Головному слідчому управлінні Нацполіції. Так правоохоронці відповіли на запит інформаційної агенції «Українські новини».

Відповідно до повідомлення, справу щодо загибелі Тимчука розслідували за статтею про умисне вбивство та її не перекваліфіковували.

У кінці 2019 року, а саме 12 грудня, кримінальне провадження закрили через «встановлення відсутності події кримінального правопорушення». Тобто, за частиною 1 статті 284 Кримінально-процесуального кодексу («Закриття кримінального провадження та провадження щодо юридичної особи»).

Зрештою рішення про закриття справи не скасовували ні суд, ні прокуратура.

Загибель Дмитра Тимчука: основне

Народного депутата від фракції «Народний фронт» Дмитра Тимчука знайшли мертвим у власній квартирі у Києві вранці 19 червня.

У нього виявили вогнепальне поранення голови. Попередня робоча версія слідства — Тимчук застрелився вдома під час чищення нагородного пістолета.

Загалом правоохоронці розглядали три версії смерті політика: вбивство, самогубство або необережне поводження зі зброєю. Згодом у прокуратурі заявили, що самогубство — основна версія.

Читайте також: У Києві від пострілу в голову помер нардеп Дмитро Тимчук

Водночас журналісти та колеги нардепа сумніваються, що Тимчук застрелився з необережності. Мовляв, військовий з великим досвідом не міг чистити зброю зарядженою.

22 червня у Києві в Будинку офіцерів пройшла церемонія прощання з Тимчуком. Поховали нардепа у Бердичеві на Житомирщині, де живуть його батьки.

Хто такий Дмитро Тимчук?

Це український політик, патріот. У жовтні 2014 року у складі партії «Народний фронт» пройшов до Верховної Ради.

Відколи Росія розпочала агресію проти України, підполковник запасу Тимчук став координатором групи «Інформаційний спротив», відомим українським блогером і військовим експертом. Зокрема, він детально висвітлював перебіг анексії Криму, вторгнення Росії в Україну, сепаратистські виступи та російську диверсійну діяльність в Україні.

Схожі новини