Передплата 2024 ВЗ

Депутати із 12 парламентів країн ЄС і Співдружності націй запевняють українців у дружбі та підтримці

  • 24.08.2020, 19:10
  • 798

Парламентарі закликали світ підтримати Україну й тиснути на Росію

У зверненні згадується про російську анексію Криму і те, що війна на Донбасі, яка триває вже понад 6 років, забрала життя понад 13 тисяч людей.

Група парламентарів із 12 країн оприлюднили спільну заяву з нагоди Дня незалежності України, в якій закликали міжнародну спільноту не забувати про Україну та продовжувати політичний і економічний тиск на Росію, про це пише Главком

Текст заяви передав один із її підписантів, депутат британського парламенту Стюарт Макдональд. Разом із ним до неї долучилися ще четверо його колег, а також парламентарі з Норвегії, Румунії, Канади, Латвії, Португалії, Австралії, Швеції, Грузії, Німеччини, Польщі та Молдови.

У заяві парламентарі нагадують про незаконну анексію Криму Росією та розпочату нею агресію на Донбасі. Вони наголошують, що через дії РФ 1,5 мільйона українців стали внутрішньо переміщеними особами, а збиття рейсу MH-17 забрало життя 298 людей.

«Попри невпинну військову та гібридну агресію Росії проти народу України, ця країна продовжила йти шляхом демократії, євроатлантичної інтеграції та зростання добробуту своїх громадян. Це складний, але правильний шлях», — вважають парламентарі.

«Україна — держава Європейського континенту, яка перебуває у стані війни, — не повинна бути забутою у світі, де вистачає проблем, які прагнуть міжнародної уваги», — йдеться в заяві.

Схожі новини