Передплата 2024 «Добрий господар»

Білоруські опозиціонери хочуть змін до конституції

  • 24.08.2020, 11:15
  • 661

Вони ініціюють референдум про зміни до конституції країни

Білоруська опозиція закликала провести референдум про зміни до конституції. Про це написала в Facebook член президії Координаційної ради Ольга Ковалькова.

«Кожна година, кожен день, кожен тиждень збереження влади в руках колишнього президента завдає величезної шкоди підприємствам і добробуту людей. Він каже нам, що привезе працівників з Росії, Китаю, України. Але це наша країна! Ми, народ Білорусі, потребуємо тільки одного: щоб він нарешті пішов геть», — написала Ковалькова, яка на президентських виборах була довіреною особою опозиційної кандидатки Світлани Тихановської.

«Ми заявляємо, що діємо тільки в межах білоруської Конституції. Це означає, що ми закликаємо громадян по всій країні розпочати процедуру відкликання депутатів Палати представників (парламенту країни — ред.) і місцевих рад депутатів. Ми починаємо підготовку до проведення референдуму про зміни до Конституції», — заявила Ковалькова.

Вона також подякувала всім учасникам Маршу нової Білорусі — за деякими оцінками, наймасовішої в історії країни акції протесту, що відбулася 23 серпня, коли на вулиці Мінська й інших міст вийшли сотні тисяч людей.

Схожі новини