Передплата 2024 «Добре здоров’я»

В українського політв'язня у РФ Коломійця погіршується стан здоров’я

  • 23.08.2020, 17:15
  • 687

Андрій Коломійця відвідав консул

Учасника Євромайдану Андрія Коломійця, незаконно засудженого в окупованому Криму, якого утримують у колонії Краснодарського краю Росії, відвідав український консул Тарас Малишевський. Про це повідомляють Крим.Реалії із посиланням на дружину українця, Галину Коломієць. За її словами, у Андрія Коломійця погіршився стан здоров'я.

«У Андрія загострилася проблема із зубами, вони сильно кришаться, болять і випадають. Здоров'я погіршується, а надії на обмін все менше і менше», — розповіла Галина Коломієць.

За її словами, через пандемію коронавірусу родичам ув'язнених відмовляють у побаченнях, тому візит консула став підтримкою для Андрія Коломійця.

Жителя Київської області Андрія Коломійця, 1993 року народження, 10 червня 2016 року окупанти засудили до покарання — 10 років позбавлення волі в колонії суворого режиму.

Його звинуватили нібито в «замаху на вбивство» двох колишніх співробітників підрозділу «Беркут» під час подій на Майдані в Києві і засудили за кількома статтями КК РФ: ст. 105 КК РФ — вбивство двох і більше осіб (незавершене), ст. 228 — зберігання наркотичних засобів, ст. 30 — замах на злочин.

Українець був затриманий на території Кабардино-Балкарії, а потім перевезений до окупованого Криму. Правозахисники заявили, що справа повністю сфабрикована і політично мотивована. Генпрокуратура України спростувала участь українця Андрія Коломійця в атаках на «Беркут».

Схожі новини