Передплата 2024 «Добра кухня»

Пілоти до останнього контролювали літак МАУ - влада Ірану розказала шокуючі деталі

  • 23.08.2020, 15:30
  • 1 244

Іран розкрив дані чорних ящиків збитого літака

Організація цивільної авіації Ірану розкрила дані чорних ящиків українського пасажирського літака МАУ, збитого під Тегераном у січні. Влада Ірану заявляє, що пілоти до останнього контролювали літак. Про це пише РБК-Україна

Голова організації Торадж Дехкані повідомив, що самописець припинив запис польотних даних у 06:14: ранку через потрапляння уламків першої ракети в літак. Після першого ракетного удару запис тривав ще 19 секунд.

«Чорний ящик записав всі звуки в кабіні пілотів протягом 19 секунд після вибуху першої ракети. Екіпаж з трьох осіб, включаючи льотного інструктора, був обізнаний про нештатну ситуацію і до останнього моменту намагався контролювати та керувати літаком», — сказав Дехкані.

Аналіз із «чорних скриньок» показав, що літак було збито дома ракетними ударами, проміжок між якими складав 25 секунд.

Більш того, після першого удару екіпаж та пасажири українського лайнера були ще живі.

«Через 19 секунд після того, як перша ракета потрапила в літак, голоси пілотів всередині кабіни вказували на те, що пасажири живі … Через 25 секунд друга ракета потрапила в літак», — повідомлялося в повідомленні.

Читайте також: Іран взяв на себе відповідальність за катастрофу МАУ

Він додав, що перший ракетний вибух завдав літаку значні ушкодження, але двигуни не відключилися, а пілоти все ще намагалися контролювати полі

Схожі новини