Передплата 2024 «Добра кухня»

Каліфорнію охопили лісові пожежі: влада просить допомогу (фото/відео)

  • 23.08.2020, 13:55
  • 908

Більше 175 тисяч жителів штату були вимушені залишити свої будинки

В американському штаті Каліфорнія з минулого тижня тривають сотні лісових пожеж проте за останні дні їхня кількість зросла вдвічі. Про це повідомляє Reuters

Зазначається, що в результаті стихії вже загинуло 6 людей, а пожежі стали найбільшими за всю історію штату. Зокрема, вогонь охопив територію, більшу за американський штат Род-Айленд, та знищили понад 500 будинків. Крім загиблих, постраждали 43 пожежники та цивільне населення. Понад 175 тисяч жителів штату були вимушені залишити свої будинки.

Наразі відомо, що вогонь наблизився до Санта-Крузу, міста з населенням близько 65 тисяч осіб. Місцевим мешканцям уже наказали приготуватися до евакуації.

Водночас, губернатор Каліфорнії Гевін Ньюсон заявив, що місцеві бригади гасять понад півтисячі пожеж на території штату, але цього недостатньо, тому він звернувся по допомогу до Канади та Австралії.

Унаслідок пожеж у штаті утворилася сильна задимленість, яка погіршує якість повітря в радіусі сотень миль навколо вогню. Особливу небезпеку це становить для людей похилого віку та тих, хто страждає хворобами дихання.

Схожі новини