Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Репер балотуватиметься у президенти

  • 23.08.2020, 13:35
  • 861

Каньє Вест подав документи на участь у президентських виборах США

У США, у штаті Луїзіана, відомий репер Каньє Вест подав документи для реєстрації його як незалежного кандидата на виборах президента в листопаді поточного року. Про це повідомляє 112.ua

Вест вирішив балотуватися від своєї партії «Вечірка з нагоди дня народження» (The Birthday Party, в англійській мові слова «партія» і «вечірка» є співзвучними — ред.). Своїм кандидатом у віце-президенти він обрав проповідницю зі штату Вайомінг Мішель Тідбол.

У п'ятницю, до крайнього терміну — 16:30 годин — у Луїзіані, разом із Вестом, подали свої заявки на участь у президентських виборах щонайменше 11 незалежних кандидатів.

Репер оголосив про свій намір балотуватися в президенти минулого місяця в День незалежності, хоча багато років публічно обговорював цю ідею. Менше ніж через два тижні його штаб представив документи до Федеральної виборчої комісії. До того часу, як Вест вирішив подавати заявку на участь у президентських перегонах, крайні терміни подання документів спливли вже в шістьох штатах. Вест щосили намагався вкластися в терміни, щоб потрапити у виборчі бюлетені в декількох штатах, включаючи Вісконсін.

На відміну від інших штатів, Луїзіана не вимагає, щоб незалежні кандидати збирали тисячі підписів під петицією про їхнє висування в президенти та включення до виборчого бюлетеня. Замість цього кандидат може сплатити реєстраційний збір у розмірі 500 доларів США.

Схожі новини