Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Ще дві лікарні "другої хвилі" відкривають на Львівщині

  • 23.08.2020, 08:55
  • 859

Загалом в області 19 лікарень, які приймають людей із підозрою на COVID-19

З наступного тижня у Львівській області хворих та тих, що мають підозру на COVID-19, почнуть приймати ще дві лікарні: Львівська обласна лікарня та Центральна районна лікарня в місті Самбір. Про це пише Укрінформ.

Основною з причин є те, що Львівщина через велику кількість і затяжний час лікування хворих на коронавірус не може ніяк знизити наповненість лікарняних ліжок до позначки менше 50%.

«Ми маємо 1354 хворих, які знаходяться в лікарнях, відсоток завантаженості ліжок становить 52,4%, термін лікування пацієнтів збільшився фактично вдвічі через важкий перебіг хвороби. Щоденно госпіталізуємо понад 100 людей і десь стільки ж виписуємо. Тому з вівторка долучаємо до роботи Львівську обласну лікарню, яка буде приймати пацієнтів у терапевтичному корпусі з підозрою та підтвердженим COVID-19. Там були деякі технічні моменти, але вже зараз налагоджена киснева система. А також Самбірська районна лікарня внесена до переліку лікарень „другої хвилі“, нині вона на етапі контрактування і після вихідних відразу буде долучена до роботи», — зазначив Чемерис.

У Львівській області хворих та пацієнтів, які мають підозру коронавірусу, приймають 19 лікарень.

Після запуску лікарень «другої хвилі» медзаклади області зможуть прийняти до 3,5 тисячі пацієнтів.

Схожі новини