Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Ізраїль просить Зеленського не пускати хасидів в Умань

  • 22.08.2020, 19:15
  • 836

Попри пандемію коронавірусу до 10 тисяч хасидів планують відвідати Умань для святкування Рош ха-Шана. Відтак керівник урядового коронавірусного центру Ізраїля Роні Гамзу звернувся до Володимира Зеленського, щоб цьому зарадити

Тисячі паломників, які відвідають могилу цадика Нахмана, поставлять під загрозу обидві країни, заявив у своєму зверненні Роні Гамзу. Його цитує Times of Israel.

«Я хотів би висловити свою стурбованість тим, що проведення двох тижнів святкувань у місті Умані неминуче матиме серйозні короткострокові й довгострокові наслідки», — заявив керівник коронавірусного центру Ізраїля.

За його словами, загроза постане як перед мешканцями Умані, так і перед усім населенням обох держав — України й Ізраїля.

Читайте також: Начхати на заборони: тисячі хасидів все одно планують відвідати Умань

Керівник коронавірусного центру Ізраїля закликав Володимира Зеленського не дозволити хасидам цьогоріч відвідувати Умань. Він наголосив, що в обох державах досі високий рівень зараження коронавірусом.

«Варто очікувати, що подібні заходи в такі неспокійні часи породжуватимуть масові зараження туристів і мешканців України. Згодом вони перетворяться на важкий тягар для місцевих медичних систем», — заявив Роні Гамзу.

Схожі новини