Передплата 2024 «Добрий господар»

Найбільша кількість важкохворих пацієнтів тих, які мають якісь супутні захворювання: епідеміолог  

  • 22.08.2020, 17:24
  • 9 774

Перші пацієнти на Львівщині, які захворіли на коронавірус, мали супутні захворювання і їздили в Європу на лікування

Про це в проєкті «Балючі теми» говорить лікар-інфекціоніст Наталія Тімко.

«Ми можемо лише припускати, що найбільша кількість важко хворіє людей, які мають якісь супутні захворювання. Серцево-судинної системи, дихальної системи, цукровий діабет, та сама онкологія. Тобто навіть якщо згадати перші пацієнти, які були — дуже легка форма. Це перші пацієнти на Львівщині, одні з перших, які мали власне супутні захворювання і їздили в Європу на лікування і таким чином видно відбулося інфікування. Але вони перенесли легко. Але зараз спостерігається чим далі тим більше. Що чим людина має більший букет захворювань, тим важче іде перебіг власне коронавірусної інфекції. Це є один нюанс. А другий — є ще фактори неспецифічного захисту. Тобто це той самий лізоцим в ротовій порожнині, і слизова носа, і решта. Чим людина має такого більше захисту, то теж вона легше хворіє і менше хворіє. На користь цього іде найменша статистика захворюваності серед дітей. Говорим, що відсоток захворілих — менше дітей. Ми говоримо, що відсоток захворілих серед дітей мене 5 відсотків. Оскільки в дітей все-таки більше цих факторів захисту, то вони менш сприятливі до цієї хвороби», — зазначає лікар.

Далі в інтерв’ю детально та вичерпно про: коронавірус і чи треба боятися захворіти, чому у хворих на підступний вірус з часом змінились симптоми. Які загрози у тому, що в реанімації інфекційної лікарні лише одне вільне ліжко, як пережити спалах коронавірусу восени…

Автор проекту — Наталія Балюк — головний редактор газети «Високий Замок». Обговорює з гостями гострі теми, про які ви б хотіли дізнатись (але боялись чи соромились запитати). Буде цікаво, відверто, гостро і, місцями, боляче.

Схожі новини