Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

МОЗ оновило список країн для подорожей

  • 22.08.2020, 18:15
  • 1 193

Міністерство охорони здоров'я України оновило список країн, які відносяться до "червоної" і "зеленої" зон залежно від епідемічної ситуації з коронавірусом COVID-19

Про це сказано на сайті МОЗ. Так, станом на 22 серпня до «червоної зони» відносяться такі країни, як Перу, Панама, Колумбія, Мальдіви, Бразилія, Ізраїль, США, Аргентина, Іспанія, Чилі, Молдова, Чорногорія, Казахстан, Румунія, Північна Македонія, Вірменія, Індія, Бельгія та інші (усього 65 країн).

У «зелену зону» потрапили Росія, Нідерланди, Франція, Швеція, ОАЕ, Швейцарія, Австрія, Болгарія, Чехія, Ісландія, Данія, Португалія та інші (усього 128 країн).

Зазначимо, для визначення країни до тієї чи іншої зони береться до уваги кількість активних випадків COVID-19 на 100 тисяч населення.

Читайте також: Названо найбезпечніші європейські країни для подорожей під час пандемії: перелік

Як відомо, з 1 серпня МОЗ змінило підхід до формування цього списку. Тепер розглядаються тільки два показника. До «червоної зони» відносяться країни, в яких приріст хворих за останні 14 днів перевищує такий приріст в Україні, а також країни, де приріст хворих за останні 14 днів порівняно з попередніми 14 днями перевищує 30%.

Нагадаємо, Рада Євросоюзу 7 серпня оновила список третіх країн, з якими рекомендовано відкрити кордони. З нього прибрали Марокко.

Схожі новини