Передплата 2024 ВЗ

У Львові відбудеться синьо-жовтий пробіг: долучитися зможе кожен

  • 22.08.2020, 11:55
  • 627

З нагоди Дня Державного Прапора України у Львові відбудеться пробіг під прапорами. Захід пройде 23 серпня

Про це інформує ЛМР.

Як зазначають організатори, така подія покликана долучитись до відзначення державного свята України — Дня Державного Прапора України. Також у такий спосіб організатори відзначають ще одну подію — 30-річчя підняття українського національного прапора над Львівською міською Ратушею, яка відбулась 3 квітня 1990 року. 2020 рік знаменний тим, що на Галичині повсюдно відзначається 30-річчя офіційного підняття українського національного прапора над будівлями міських, обласних рад, державних установ і організацій.

Також захід має популяризувати оздоровчий біг і здоровий спосіб життя.

«Також хочемо надати можливість зареєстрованим учасникам 5-го Львівського півмарафону, який цього року відбуватиметься онлайн, пробігти організованим маршрутом з прапором в руках», — зазначають організатори.

Читайте також: День Незалежності у Львові — на свіжому повітрі

Організатори пробігу — ініціативна група депутатів 1-го демократичного скликання Львівської міської ради 1990 року. Серед учасників пробігу: любителі оздоровчого бігу. Кількість учасників обмежена, зважаючи на умови карантину: 20−30 осіб. Перевагу будуть мати бігуни півмарафону і які зареєстровані на «Молокію» онлайн.

Дистанції пробігу: 10 км та півмарафон 21.0975 км.

1. 10 км. Старт і фініш біля пам’ятника Тарасу Шевченкові на пр. Свободи з боку ГрандГотелю. Далі маршрут проходитиме по пр. Свободи — пам. Міцкевичу — пр. Свободи до театру опери та балету — пр. Чорновола — вул. Липинського до кільця біля Епіцентру — (далі в зворотньому напрямі) — вул. Липинського — пр. Чорновола — пр. Свободи — пам’ятник Тарасу Шевченкові. Це маршрут так званої «Львівської десятки».

2. Півмарафон 21.0975 км. Спільний старт і пробіг з учасниками пробігу на 10 км. Потім друге коло 10 км по цьому ж маршруту. І на завершення 1.0975 км довкола по пр. Свободи. Фініш біля пам’ятника Тарасу Шевченкові.

Збір о 10:30 год біля пам’ятника Тарасу Шевченкові.

Старт всіх учасників пробігу об 11:00 год.

Фініш учасників пробігу на 10 км орієнтовно об 12:00 год.

Фініш півмарафону орієнтовно о 13:00 год.

Пробіг буде відбуватись організованою групою, орієнтуючись на темп слабших учасників, орієнтовно 6 хв/км.

Перші 20 заявлених бігунів отримають прапори на держаку, який потрібно пронести всю дистанцію. Прапор залишиться учасникам пробігу як сувенір. Решта отримають сувенірні маленькі прапорці.

Бажано, щоб учасники пробігу використали елементи з кольорами національної символіки: футболки, кепки, пов`язки.

На відмітці 10 км буде організовано пункт харчування, де учасники зможуть отримати воду, харчування, необхідне під час пробігу. По дистанції пробігу учасники можуть бути забезпечені водою. На фініші всіх учасників буде чекати харчування: піца, чай, кава.

По всьому маршруту учасників пробігу буде супроводжувати поліцейський автомобіль і машина супроводу.

Всі бігуни зареєстровані на «Молокію» зможуть нагородити себе пам’ятною медаллю фінішера, тому не забудьте прихопити стартовий пакет з номером.

Всі учасники отримають на старті пам’ятні футболки від спонсора.

Контактна інформація: Ярослав Козак, 932 433 537, Yaroslav Kozak: Messenger, Telegram, 679 750 281, [email protected].

Схожі новини