Передплата 2024 «Добрий господар»

"Економіка і без того вбита!": чернівчани повстали проти посилення карантину

  • 21.08.2020, 18:35
  • 775

У Чернівцях, які потрапили в "червону" карантинну зону, місцеві підприємці влаштували акцію проти введення у місті жорстких карантинних обмежень

Зокрема, учасники мітингу біля будівлі обласної державної адміністрації вимагали, щоб влада не посилювала обмеження роботи закладів харчування, магазинів і торгових центрів, повідомляє «Молодий буковинець».

«Ми проти того, щоб нас закривали. А за які гроші платити податки і кредити? Досить того, що ми просиділи вдома цілих два місяці. Економіка і без того вбита!» — заявила одна з учасниць.

Зі свого боку перший заступник Чернівецької ОДА Богдан Ковалюк нагадав, що з понеділка (24 серпня — Ред.) у місті повинні зупинити роботу заклади харчування, школи, дитсадки, а громадський транспорт буде працювати тільки в режимі спецперевезень. Крім того, забороняються масові заходи.

«Ми повинні розуміти всю серйозність цієї проблеми, тому прошу вас погодитися на карантин», — сказав посадовець.

Читайте також: Самбір показав «червоній зоні» «червону картку»

Така відповідь викликала шквал обурення серед мітингарів.

«У вас немає совісті! У мене одна дитина, я мати-одиначка, за що платити комуналку, за що годувати дитину? Я просто хочу працювати!», — заявила чернівчанка.

Нагадаємо, 31 липня Державна комісія з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій поділила регіони України на чотири зони залежно від епідемічної ситуації. Тепер територія країни поділена на «зелену», «жовту», «помаранчеву» і «червону» зони.

У «червону» зону потрапив Луцьк. Місцева влада вирішила проігнорувати настанови уряду та МОЗ.

Також у Тернопільській міській раді висловили незгоду з постановою Кабінету міністрів України про віднесення міста до «червоної» зони.

У Самборі Львівської області також виступили проти рішення, згідно з яким місто було віднесено до «червоної» зони й, відповідно, там мали б запровадити суворіші обмеження.

Схожі новини