Передплата 2024 «Добра кухня»

У Львові урочисто склали присягу майбутні захисники вітчизни (фото)

  • 21.08.2020, 14:35
  • 1 168

Сьогодні в Національній академії сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного надзвичайно урочиста подія – складання курсантами-першокурсниками Військової Присяги на вірність українському народові

Про це повідомляє начальник Національної академії сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного Павло Ткачук на своїй сторінці у фейсбуці.

Понад 800 юнаків та дівчат, що вступали на різні форми навчання, поповнили цьогоріч лави провідного військового вишу. Це справжні сини та доньки нашої землі, а відтепер — захисники Батьківщини.

Свій життєвий вибір вони підтвердили під час складання вступних випробувань. До слова, цього року була небачена кількість охочих одягнути курсантські однострої та здобути якісну вищу освіту саме у нашому навчальному закладі. Тож, навчатимуться найкращі.

Чимало сьогоднішніх першокурсників вже мають досвід служби в Збройних Силах та інших збройних формуваннях України. Дехто з них вже отримав бойовий досвід, захищаючи нашу Вітчизну на Сході.

Втім, переважна більшість — це вчорашні школярі та ліцеїсти, зовсім юні, але надзвичайно цілеспрямовані громадяни України. Для всього колективу Національної академії вони тепер рівноправні співслужбовці, товариші та колеги.

Позаду у них інтенсивний й насичений курс первинної військово-професійної підготовки, за час якого наші першокурсники здобули базові вміння й навички, необхідні для подальшої служби й навчання, познайомились один з одним, зі своїми командирами та наставниками, стали злагодженим військовим колективом. Віднині вони — моноліт, якому ніщо не стане на заваді на шляху до офіцерських погонів.

І сьогодні у єдиному строю наші першокурсники склали Військову присягу на вірність українському народові. Саме сьогодні вони зробили один з найважливіших кроків у своєму житті — присягли вірно та віддано служити своїм співвітчизникам та своїй країні, бути відданими патріотами, мужніми й відважними професіоналами військової справи.

Цей день є надзвичайно важливим не лише у житті тих, хто сьогодні промовив священні слова Присяги, але й для всіх нас, тих, хто буде їх навчати, виховувати, піклуватись про них.

Зазвичай, цей важливий військовий ритуал відбувається за присутності батьків молодих воїнів, численних високоповажних гостей, в атмосфері грандіозного свята. Однак цьогоріч ми вимушені провести ритуал складання Військової присяги у дещо незвичному форматі, з дотриманням всіх вимог щодо протидії інфекційному захворюванню, спричиненому вірусом COVID-19. Втім, це жодним чином не впливає на сам сенс урочистої клятви.

Дорогі першокурсники!

Попереду нелегкі, але надзвичайно цікаві роки навчання у Національній академії сухопутних військ.

Бажаю Вам пройти цей шлях з честю, бути достойними ваших попередників й вчителів. Ніколи не відступайте і не звертайте з обраного шляху. Це дуже особливий і надзвичайно почесний шлях — шлях воїна-захисника.

Шановні батьки першокурсників!

Дякую вам за вибір ваших синів і дочок! Будьте впевнені, ми зробимо все, щоб ви пишались своїми дітьми, докладемо максимум зусиль, щоб вони відчували повагу й турботу. Але й ваша підтримка також всім нам дуже потрібна.

Вітаю весь колектив Національної академії з поповненням. Наше спільне завдання — навчити їх, виховати та підготувати до нового, складного, але такого шляхетного життя українського офіцера!

У добру путь, шановні наші першокурсники!

Схожі новини