Передплата 2024 «Добре здоров’я»

День Незалежності у Львові – на свіжому повітрі

Площу Ринок поділять на квадрати, аби можна було грамотно дотримуватися дистанції

Оскільки Львів залишається у «помаранчевій» карантин­ній зоні, цьогорічні святку­вання з нагоди Дня Неза­лежності України будуть лише просто неба. У Львів­ській міській раді кажуть, що карантинних заходів ніхто не відміняв: дистанція, маско­вий режим, дезінфектори, а також вимірювання темпе­ратури.

Цьогорічні уродини України у місті Лева від­значать скромно: біль­ше половини концертних про­грам та атракцій скасують. Про це повідомив «ВЗ» заступник міського голови Львова з пи­тань розвитку Андрій Мос­каленко. «Заходи до Дня Не­залежності будуть на свіжому повітрі, — каже чиновник. — Чи­мало святкувань запланова­но у Стрийському парку — ці­каві експозиції, фестиваль. Будуть події у Парку ім. Богдана Хмельницького, на Сихові, біля університету ім. Івана Франка». На площі Ринок відбудеться експериментальний виступ «Братів Гадюкіних». «Це буде безпечний концерт, з балкона на площі Ринок, — продовжив розмову пан Москаленко. -Уся територія на площі Ринок буде поділена на квадрати. Тому більше, ніж дозволена кількість осіб, не зможе його подивитися. Бо необхідно до­тримуватися допустимої дис­танції».

На Личаківському кладови­щі та біля Меморіалу Героїв Не­бесної сотні вшанують фронто­виків, а також тих, хто загинув під час Революції гідності. У Ле­вандівському парку відбудеть­ся фестиваль Параджанова. У Парку культури зберуться поці­новувачі солодкого — на Lviv Ice Cream Market-2020. Також із цього парку стартує традицій­ний автопробіг ретроавтівок. На площі Григоренка виступа­тиме Львівський академічний театр «Воскресіння», а на площі перед кінотеатром ім. Довжен­ка відбудеться Міжнародний фестиваль духових оркестрів та мажореток «Королівський лев». А Митрополичі сади со­бору Святого Юра зберуть гос­тей на концерт співачки Окса­ни Мухи «Два кольори».

Схожі новини