Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Суперкубок: динамівець Луческу проти «Шахтаря»

У вівторок, 25 серпня, на столичному НСК «Олімпійський» відбу­деться матч за фут­больний Суперкубок України – між чемпіоном «Шахтарем» і воло­дарем Кубка «Динамо» (початок – 21.00). Це буде 17-й поєдинок за Суперкубок, який уперше (!) відбудеться у Києві.

Головною інтри­гою цьогорічного протистояння є пере­бування на тренерському містку київського «Дина­мо» Мірчі Луческу, за яко­го донецький «Шахтар» сім разів вигравав Супер­кубок. Після попередніх 12 суперкубкових проти­стоянь «грандів» у акти­ві «гірників» 7 перемог, а в динамівців — 5. Загалом у змаганнях за Суперкубок брали участь 6 клубів, але володарями ставали тіль­ки «Шахтар» та «Динамо» — по 8 трофеїв.

Попередній суперкуб­ковий матч цих суперни­ків відбувся 28 липня ми­нулого року в Одесі, й завершився вольовою перемогою динамівців з рахунком 2:1. У скла­ді динамівців голи заби­вали Микита Бурда і Де­нис Гармаш, у «гірників» — Алан Патрік. Серед ни­нішніх гравців «Шахтаря» і «Динамо» найбільше су­перкубкових перемог ма­ють у своєму активі Тарас Степаненко — 6 разів, Тай­сон, Денис Гармаш — по 4, Андрій П’ятов, Марлос, Сергій Сидорчук і Віталій Буяльський — по 3.

Схожі новини