Передплата 2024 «Добрий господар»

Учасники ТКГ погодили 20 ділянок розмінування та чотири нові ділянки розведення сил

  • 20.08.2020, 08:55
  • 666

Режим тиші триває

На черговому засіданні Тристоронньої контактної групи (Україна, Росія, ОБСЄ) у форматі відеоконференції за участю нового глави української делегації Леоніда Кравчука та першого заступника глави делегації Вітольда Фокіна було погоджено чотири нові ділянки розведення сил. Про це повідомляє прес-служба Офісу президента.

«У безпековій групі були досягнуті домовленості щодо 20 ділянок розмінування в межах оновленого плану, передбаченого комюніке Паризького саміту „Нормандської четвірки“ від 9 грудня 2019 року», — йдеться у повідомленні.

В ОП вважають, що це дасть змогу просунутися у виконанні домовленостей лідерів Нормандського формату. Також українська сторона підтримала необхідність розробки рамкового рішення ТКГ щодо протимінної діяльності, що допоможе оптимізувати подальшу роботу з цього питання. Українська делегація також підтримала пропозиції щодо чотирьох нових ділянок розведення сил і засобів. Також зазначається, що у межах гуманітарної робочої групи було досягнуто прогресу в питаннях взаємного звільнення утримуваних осіб.

Схожі новини