Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Крок вправо, крок вліво - розстріл: затриманий снайпер розповів про загороджувальні загони

  • 19.08.2020, 15:39
  • 2 033

Його товариша застрелили, самому вдалось здатися

Нещодавно затриманий українськими військовими снайпер так званої «ЛНР» розповів, що бойовики сформували загони, які мали розстрілювати усіх, хто вирішить здатись і тікати додому. Про це повідомив пресцентр Операції об’єднаних сил.

«Я пішов на службу у червні 2014 року на посаду снайпера. Проходив підготовку під Ростовом. Нас тренували спєци ГРУ. Тренувались російською зброєю. Потім мене відправили на КПП „Михайловка — Мар’ївка“ для перевірки паспортів, ми там перевіряли людей. Потім нас стали відправляти на будування бліндажів, платили по 15 тисяч російських рублів на місяць. А потім хотіли відправити у „заградзагони“. Якщо хтось із наших буде йти здаватись чи втікати додому, нам давали наказ розстрілювати», — розповів бойовик.

Згодом вони з товаришем вирішили, що не хочуть цього робити і здадуться. За його словами, пішли в район населеного пункту Золоте-5 і розділились. Чоловік розповів, що його товариша застрелив їхній же снайпер із «заградзагону», а йому самому пощастило дійти до блокпоста і здатися.

Читайте також: Не витримав: снайпер «ЛНР» здався ЗСУ

Схожі новини