Передплата 2024 «Добрий господар»

Деяких українців змусять повернути гроші за субсидію - Мінсоцполітики

  • 19.08.2020, 14:10
  • 1 438

Мінсоцполітики братиме дані про доходи людини у податковій службі

В Україні перевірять отримувачів субсидій. Про це в ефірі «Сніданку з 1+1» розповів радник міністра соціальної політики Микола Шамбір.

«Будуть припинені виплати тим, хто не подав деякі документи або приховав свої певні доходи чи статки для того, щоб отримати субсидію. Йдеться про припинення виплат або повернення тих сум, які були призначені неправомірно», — розповів чиновник.

Якщо людина не мала права на субсидію, але користувалася нею, то гроші доведеться повернути, наголосив Шамбір.

Читайте також: В Україні введуть реформу виплат: що, кому і як перерахують

Утім, тут є винятки, каже представник Мінсоцполітики: «Щоб отримати субсидію, треба подати заяву і декларацію про свої доходи до органів соцзахисту. Якщо помилився працівник служби, то у людини нічого не заберуть, бо помилилася не вона. Якщо ж людина неправильно подала документи, то вже справа інша. Якщо людина подає декларацію і забула про доходи — це вже не зовсім правомірна дія».

За словами Шамбіра, наразі відомство проводить додаткові перевірки. Зокрема, дані податкової служби, аби отримати інформацію про всі доходи людини.

«Минулого року ми перевірили отримувачів малозабезпечених сімей. Зараз будемо проводити ширшу перевірку тих, хто отримує субсидії», — повідомив радник міністра соцполітики.

Читайте також: «Вам виплатили зайвих 2218 грн — поверніть»: соцзахист

Схожі новини