Передплата 2024 ВЗ

Україна направила до Бейрута 5 тон гуманітарної допомоги (фото/відео)

  • 19.08.2020, 13:35
  • 751

На медикаменти та харчі уряд виділив 8,5 млн грн

Україна направила до столиці Лівану Бейрута, який постраждав від потужного вибуху у порту 4 серпня, 5 тонн гуманітарної допомоги — медикаменти та харчі. Про це повідомили у Міністерстві внутрішніх справ України.

Як розповів заступник очільника МВС Сергій Яровий, допомогу направили на запит посольства Лівану. 8 мільйонів 450 тисяч гривень на неї уряд виділив з резервного фонду.

За ці гроші закупили ліки, товари медичного призначення і борошно. Вантаж до Бейруту супроводжуватимуть українські нацгвардійці та рятувальники.

Голова Державної служби з надзвичайних ситуацій Микола Чечоткін зазначив, що також українські рятувальники були готові вирушити у Бейрут на допомогу у ліквідації наслідків руйнувань відразу після вибуху, але ліванська сторона повідомила, що більше їй потрібні харчі.

Посол України в Лівані Ігор Осташ зазначив, що від вибуху у Бейруті постраждали понад 20 українських родин і всі вони чекають допомоги та підтримки. Загалом у Лівані проживає понад 4 тисячі українських сімей.

Посол Лівану в Україні Алі Дахер подякував українській стороні під час відправлення гумдопомоги.

«Багато хто говорить про вибух у ліванській столиці — Бейруті. І у цей складний час Україна простягнула нам руку допомоги. Ми дуже вдячні вам за підтримку, за допомогу, за солідарність з нашим народом», — сказав Алі Дахер.

Схожі новини