Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

«Підсунули» крадене свідоцтво про реєстрацію автобуса «Neoplan»

Співробітники Поліської митниці припинили спробу митного оформлення пасажирського автобусу «Neoplan» за документами, які отримані незаконним шляхом та містять недостовірні відомості

Так, на митному посту «Рівне» Поліської митниці Держмитслужби одне із українських підприємств подало до митного контролю та оформлення митну декларацію та пакет товаросупровідних документів на пасажирський автобус «Neoplan» (модель «N1116»), з метою його випуску у вільний обіг.

Під час аналізу пакету документів працівниками митниці було встановлено, що згідно з інформацією Інтерполу в Україні, поданий митникам бланк свідоцтва про реєстрацію автобуса в Німеччині значиться як «викрадений» та «може бути незаконно використаний для легалізації списаних транспортних засобів на території України».

Крім того, під час проведення митного огляду було встановлено невідповідність інформації щодо самого автобуса з інформацією, зазначеною в митній декларації та товаросупровідних документах. У зв’язку з цим відносно директора українського підприємства складено протокол про порушення митних правил за ознаками ч. 1 ст. 483 Митного кодексу України, санкція якої передбачає накладення штрафу в розмірі 100 відсотків вартості транспортного засобу та його конфіскацію. Транспортний засіб загальною митною вартістю майже півмільйона гривень вилучено. Наразі здійснюється провадження по справі.

Схожі новини