Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Ідея для подарунку - шахи за $4 млн (фото/відео)

  • 18.08.2020, 21:00
  • 1 400

Таких наборів лише 3, і кожен має унікальний номер та сертифікат якості коштовностей

Найдорожчий у світі шаховий набір виконаний з дорогоцінного металу, оздоблений коштовним камінням найвищої якості та вартує $ 4 млн. Створив цей витвір ювелірного мистецтва австралійський художник Колін Берн, пише Gazeta.ua

Шахові фігури набору мають стандартний дизайн Стаунтон 1849 року — єдиний дизайн шахів, дозволений на чемпіонатах світу. Фігури виконані з 18-каратного білого золота, покритого родієм. Інкрустовані дрібними діамантами, цейлонськими синіми сапфірами Princess Cut AAA та перлами Південних морів: сріблясто-білими австралійськими та чорними «Таїтянський Павич». Цей набір шахів отримав напрочуд доречну назву «Королівська перлина» (The Pearl Royale).

«Я хотів створити найкрасивіший шаховий набір у рамках цього королівського стандарту, і він мав бути одягнений у всі його регалії з найкрасивішими в світі діамантами та насиченими синіми сапфірами, придатними для короля та королеви. Моєю мрією було створити найкращий шаховий набір у світі для змагань найсильніших гравців світу», — розповів Колін Берн про свою роботу.

До перших ескізів дизайнер взявся 2008 року. Процес виготовлення був непростим, оскільки вимагав незліченних годин роботи і невідривної уваги, щоб ідеально оздобити кожну фігуру і кожен елемент найкращими дорогоцінними каменями, яких використали на кожен набір 513 каратів.

Насправді, через велику цінність, цей витвір ювелірного мистецтва експонували лише раз минулого року в художній галереї ACCA в Беверлі-Хіллз у Каліфорнії. Творець розкішного шахового набору Колін Берн має намір знову продемонструвати його на зборах найкращих шахістів світу. Планується, що шахівниця буде не просто виставлена для огляду, але й надана для гри в межах турніру.

Це оригінальна ідея. Однак цікаво, скільки гравців зможуть по-справжньому зосередитися на грі, коли в їхніх руках будуть діамантові пішаки і королі.

Схожі новини