Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Плазма крові – головний інгредієнт препарату для лікування COVID-19: польські медики

  • 18.08.2020, 19:15
  • 894

Польща першою в світі почала виробництво препарату для лікування хворих на коронавірус

Місцева компанія Biomed Lublin виробляє препарат з антитілами, що містяться в плазмі крові тих, хто одужав від коронавірусу. Про це передають Букви

«Навіть якщо робота над вакциною буде успішною, цей препарат буде мати додатковий ефект. Польща — єдина країна в Центральній і Східній Європі, у якої є технології для виробництва цього препарату. Дія антитіл в плазмі крові має доведений науковий ефект при лікуванні COVID-19» , — повідомив один з розробників препарату, сенатор Гжегож Челей.

Препарат для лікування хворих COVID-19 буде випускатися у формі розчину в ампулах, і буде вводитися внутрішньом’язово шляхом ін’єкції. Виробництво планується завершити через шість тижнів. Перша доза повинна бути введена пацієнту не пізніше, ніж через дев’ять тижнів.

За словами Челея, для випробувань препарату і його розробки було використано більше 150 літрів крові. Крім цього він закликав створити в Європі банки плазми, оскільки кількість антитіл в плазмі тих, що перехворіли знижується через кілька тижнів після одужання.

Схожі новини