Передплата 2024 «Добрий господар»

На Донеччині ексгумували тіла загиблих під час окупації (відео)

  • 18.08.2020, 18:10
  • 1 604

Невідоме поховання виявили на місцевому кладовищі

У Слов'янську на Донеччині провели ексгумацію тіл осіб, загиблих під час окупації міста бойовиками в 2014 році. Про це повідомляє прес-служба Міністерства внутрішніх справ.

Місце поховання розташувалося на території місцевого кладовища. Ексгумацію провели правоохоронці із залученням групи «Евакуація 200» та експертів Червоного Хреста.

«Більшість інформації щодо ексгумації становить таємницю слідства. Попередньо відомо, що останки належать людям, які загинули під час окупації Слов’янська в 2014 році. У загиблих взято біологічні зразки для проведення молекулярно-генетичних експертиз із можливістю у подальшому встановити їх особи. Відповідні зразки будуть спрямовані до Державного науково-дослідного експертно-криміналістичного центру МВС України. Це дасть змогу полегшити страждання людей, рідні яких зникли безвісти та які шість років живуть у невідомості», — йдеться у повідомленні.

Читайте також: На Донбасі більше 1000 ДНК-профілів неідентифікованих загиблих

У МВС уточнюють, що сама процедура тривала упродовж двох днів, її провели за міжнародними стандартами. Захід провели в рамках розслідування справи, відкритої за фактом загибелі громадян під час збройного конфлікту (п. 1 ч.2 ст. 115 Кримінального кодексу України) — досудове розслідування у ній триває.

«Це вже не перша ексгумація, яка допомогла встановити долю безвісно зниклих та забезпечити ефективне розслідування обставин їхньої загибелі. Так, поліцейські встановили бойовиків, які розстріляли у Слов’янську чотирьох мирних жителів», — заявили у відомстві.

Схожі новини