Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Білоруські дипломати звільнилися на знак протесту

  • 18.08.2020, 13:15
  • 817

Глава департаменту Північної Америки і Західної Європи в МЗС Білорусі Андрій Бушило, а також посол Білорусі в Словаччині Ігор Лещеня подали у відставку через незгоду з діями влади

Інформацію щодо Бушила підтвердив офіційний представник МЗС Білорусі Анатолій Глаз, повідомляє на БелаПАН.

Раніше з'явилася інформація про те, що Бушило виїхав із країни на знак протесту проти силових розгонів мітингів білорусів.

Ба більше, 16 серпня дипломат опублікував на особистій сторінці у Facebook пост із національним біло-червоно-білим прапором Білорусі. Світлина була зроблена на Марші Свободи в Мінську.

Що стосується Лещені, то він в інтерв'ю TUT.BY сказав, що ухвалив рішення після критики білоруським МЗС його підтримки протестувальників. Адже посол був першим з білоруських дипломатів, хто підтримав масові акції в рідній країні.

За його словами, в МЗС вважають, що зазначена в його заяві громадянська позиція «вийшла за ці межі».

Читайте також: Лукашенка покинув перший чиновник

«Я пішов у відставку. Це логічний крок, тому що як посол я призначений чинним президентом і повинен просувати його політику», — сказав Лещеня.

Тим часом у МЗС Білорусі пояснили, що рішення про відставку надзвичайного і повноважного посла ухвалюється особою, яка його призначила, тобто главою держави. «Самовідвід» дипломатів теж розглядає президент — повинен бути підписаний указ. Поки указу про відставку Лещені не було.

Схожі новини