Передплата 2024 «Добра кухня»

Атака на "Схеми" вимагає від Зеленського визначитись - чи він на боці суспільства, чи на боці злочинців: журналіст

  • 17.08.2020, 16:21
  • 808

Після підпалу автомобіля співробітника програми «Схеми» Володимир Зеленський має не просто « взяти під контроль» розслідування, а врешті решт зробити вибір – чи він на боці суспільства, чи на боці бандитів і терористів

Про це пише на своїй сторінці у мережі Facebook головний редактор видання «Цензор.НЕТ» Юрій Бутусов.

«Я пам'ятаю, як при режимі Януковича неугодним бандити палили машини. Я пам'ятаю, як демонстративно стежили спецслужби за неугодним журналістом Георгієм Гонгадзе, якого викрали і вбили через місяць після його відкритого листа з проханням захистити від погроз правоохоронців», — нагадав Бутусов.

«Тому я цілком серйозно попереджаю президента Володимира Зеленського, що все це ваша особиста відповідальність:

— підпал машини програми «Схеми»;

— просвердлення стелі в квартирі журналіста;

— відкрите стеження за журналістами «Схем» співробітників Управління Держохорони, підлеглого безпосередньо президенту Зеленському;

— погрози і публікація особистих даних співробітників програми «Схеми» Андрієм Портновим, якого запрошували 18 листопада 2019 го року відкрито в ваш Офіс президента з питань «свободи слова», — перераховує Бутусов.

За його словами, весь цей ланцюжок подій показує — проти програми «Схеми» проводиться масштабна кампанія, всі деталі якої приховані від загалу, але яка безумовно представляє величезну загрозу безпеці та життю журналістів. «І до цієї кампанії може бути причетний Портнов — який співпрацює з вашою командою і реалізовує деякі ваші політичні завдання, пане президенте», — пише Бутусов.

Він наголошує, що Зеленський має зробити все, щоб забезпечити безпеку журналістів, почати розслідування за фактом погроз журналістам і наказати нарешті своїй охороні не перешкоджати зйомкам.

«Сьогодні не встановлені державою бандити відкрито погрожують не тільки програмі „Схеми“ — це удар по всій журналістській спільноті, і ви, пане президенте, повинні однозначно показати — ви на стороні бандитів і терористів, або на стороні громадянського суспільства. Від вашої реакції залежать рішення всіх підлеглих вам правоохоронних органів, а можливо і життя людей, які зазнають нападів», — наголошує журналіст.

Схожі новини