Передплата 2024 «Добре здоров’я»

"Він не помер, він загинув", - мама закатованого силовиками хлопця в Білорусі

  • 16.08.2020, 18:50
  • 959

Олександру Вихору було 25 років, він був кандидатом в майстри спорту з плавання

Чоловік, якого затримали з Олександром, розповів, що хлопець був не в собі і йому була потрібна термінова медична допомога. Однак силовики проігнорували прохання викликати йому швидку, про це пише Кореспондент.нет.

У білоруському Гомелі попрощалися з Олександром Вихором, який став другою жертвою силовиків. Юнака затримали 9 серпня, коли він їхав до своєї дівчини, 12 серпня стало відомо про смерть Олександра.

До людей, які прийшли провести сина в останню путь, звернулася його мати.

«Він не помер, він загинув», — сказала вона.

Видання зазначає, що на церемонії прощання присутній чоловік, який був з Олександром 9 і 10 серпня.

«Вранці нас завезли в ІТТ, потім — до суду. І ось після суду з Сашком стало коїтися недобре. Хоча, потім кажуть, що ще і в камері з ним вже відбувалося дивне. Саша поводився неадекватно, його колотило», — розповів очевидець останніх годин життя Олександра Вихора.

Чоловік зазначив, що затриманих привезли в спортзал РВВС, де Олександр «став зовсім губитися».

«Просив грошей на проїзд, щоб доїхати до дому, вставав, намагався вийти з залу. Поруч сидів студент з Туркменістану — третій курс медуніверситету, — він сказав, що Саші треба в лікарню, йому потрібно терміново надавати допомогу», — розповів білорус.

За його словами, він просив силовиків викликати для хлопця швидку, однак, як він стверджує, цього ніхто так і не зробив.

Схожі новини