Передплата 2024 ВЗ

Їхали до Венесуели за оголошенням в Інтернеті – нова версія «вагнерівців»

  • 16.08.2020, 16:16
  • 809

Бойовики кажуть, що про вибори в Білорусі взагалі нічого не знали

Затримані в Мінську «вагнерівці» розповіли, що нібито вирушили в Лівію і Сирію по оголошенню. Про те, що в країні заплановані президентські вибори, взагалі не знали. Про повідомляє Цензор.НЕТ. Чоловік розповів, що його товариш по службі нібито відгукнувся на оголошення про найм на сайті «Авіто».

За його словами, такий собі Сергій Петрович назвався куратором і запропонував роботу з охорони нафтових об'єктів у різних країнах. Спочатку йшлося про Лівію та Сирію, а телефонував куратор із сирійського номера. Спочатку Сергій Петрович просив набрати в охорону 30 осіб, потім збільшив запит до 60, потім до 90 і нарешті — до 180 осіб. Від співробітників був потрібний досвід участі в бойових діях, насамперед на Донбасі та в Сирії.

Логістикою від Москви до пункту призначення в Сирії займалася якась Лариса Самаріна, як стає зрозуміло з розповіді «вагнерівця». Але потім їм заявили, що Сергій Петрович загинув і призначено нового куратора на ім’я Артур. Він вів розмову про те, що тепер треба їхати охороняти об'єкти «Роснафти» у Венесуелі.

«За добу до відльоту Самаріна сказала, що у неї не виходить зістикувати рейси Мінськ-Стамбул-Гавана-Каракас так, щоб ми довго не перебували в транзитній зоні Туреччини. Сказала, що замовить нові квитки на тридцяте число. Ми їх отримали, і вона запропонувала відправитись у санаторій „Білорусочка“ для тимчасового відпочинку», — сказав бойовик.

Затримання стало для них цілковитою несподіванкою, ствкрджують «вагнерівці».

«Перші три дні до нас ставилися суворо: вважали, що ми бойовики, готуємо втечу, можемо збунтуватися і знищити охорону. Через три дні мені заявили, що мене підозрюють у підготовці масових протестів і збройного опору правоохоронним органам Білорусі», — розповів один із них.

Члени ПВК запевняють, що не цікавилися політикою і навіть не знали, що в Білорусі обирають президента.

«Про те, що там вибори, ми дізналися після приїзду. Для нас це була транзитна країна, дружня до Росії, і якихось несподіванок від спецслужб ніхто не очікував», — сказав співрозмовник телеканалу.

Схожі новини