Передплата 2024 «Добрий господар»

Вибори в Білорусі «не викликають» довіри – МЗС України

  • 16.08.2020, 13:35
  • 706

У МЗС закликали владу Білорусі не допустити подальших переслідувань за політичними мотивами

Міністерство закордонних справ України констатувало, що офіційно оприлюднені результати виборів президента Республіки Білорусь не викликають довіри в білоруському суспільстві. Про це повідомляє офіційний сайт МЗС України.

«Ми загалом поділяємо позицію, висловлену Європейським Союзом щодо виборів в Білорусі. Україна надзвичайно занепокоєна випадками необґрунтованої жорстокості правоохоронців щодо громадян, які беруть участь у протестах, представників ЗМІ та іноземців. Розраховуємо, що звільнення з-під варти частини затриманих стане початком діалогу влади з громадянським суспільством з метою пошуку компромісів», — йдеться у заяві МЗС України.

У МЗС закликали владу Білорусі не допустити подальших переслідувань за політичними мотивами своїх опонентів і тих громадян, які вийшли на вулиці міст продемонструвати свою позицію, а також ретельно розслідувати усі факти неправомірного застосування сили проти мирних протестувальників.

«Україна вважає Білорусь особливо близькою країною і готова докласти усіх зусиль, щоб допомогти їй пройти цей складний етап без ослаблення суверенітету, врегулювати кризу з дотриманням основоположних прав і свобод громадян», — заявили у МЗС

Схожі новини