Передплата 2024 «Добра кухня»

Кількість лікарів, які інфікуються коронавірусом зменшується - Степанов

  • 16.08.2020, 11:55
  • 838

Також МОЗ закупило велику кількість апаратів ШВЛ

В Україні суттєво зменшується кількість медпрацівників, які інфікуються коронавірусом. Про це міністр охорони здоров’я України Максим Степанов повідомив під час брифінгу.

«Ми продовжуємо насичувати наші лікарні засобами індивідуального захисту, тому що для нас дуже важливо — щоб були здоровими наші медики. Ви можете побачити, що відсоток медичних працівників від загальної кількості захворілих суттєво зменшується, і ми вже говоримо, що загальна кількість — на рівні 5−6% від кількості хворих, він продовжує знижуватися, і вже зараз ми знаходимося в європейських межах цих показників», — сказав Степанов.

Також міністр зазначив, що за час пандемії в українських медзакладах було суттєво збільшено кількість апаратів штучної вентиляції легень (ШВЛ), і наразі у лікарнях, виділених для хворих на COVID-19 по всій країні, нараховується близько 3,7 тис. одиниць таких апаратів.

«Ще одне питання, яке для нас було важливим, особливо на початку пандемії — це кількість ліжок з підведеним киснем, і тут теж у нас великий прогрес. Ми суттєво збільшили цю кількість. І на сьогоднішній день кількість ліжок досягла вже 9,5 тис. цілком по країні. Але ми все одно вважаємо, що цю кількість треба збільшувати», — наголосив міністр.

За словами Степанова, різке зростання кількості хворих на COVID-19 очікувалося восени, коли розпочинається сезон захворюваності на грип та респіраторні захворювання. «Але COVID-19 вніс свої корективи, і ми побачили різке зростання в серпні. Саме тому на минулому тижні за нашою пропозицією комісією ТЕБ та НС було прийнято рішення дати відповідне доручення головам обласних державних адміністрацій швидко збільшити (у лікарнях) кількість ліжок з підведеним киснем. Це важливо, тому що переважна більшість осіб, яких госпіталізують, потребують саме кисневої терапії», — сказав Степанов.

Він також повідомив про значне збільшення кількості тестувань як основного методу діагностики COVID-19, адже від цього залежать схеми лікування хворих. За словами міністра, кількість тестувань в Україні з початку пандемії було збільшено майже у 100 разів.

Схожі новини