Передплата 2024 «Добрий господар»

Більше 10 міст та майже 2 тисячі кілометрів: стартував велопробіг ветеранів Афгану та АТО/ООС

  • 16.08.2020, 11:10
  • 730

Велопробіг розпочався з чотирьох учасників

В Ужгороді розпочався велопробіг «афганців» і ветеранів АТО/ООС «Вшануємо пам’ять захисників України». У дорогу вирушили четверо велосипедистів, розповів перед стартом кореспонденту Укрінформу організатор і капітан команди, начальник відділу Міністерства у справах ветеранів у Закарпатській області України Іван Балашов, пише Укрінформ.

За словами Балашова, ці четверо подолають увесь шлях — 1 тис. 800 км — від Ужгорода до Маріуполя. Дорогою до них долучатимуться активісти з різних міст України — планується, що загалом участь візьмуть до півтори тисячі людей.

«Я організовую такий пробіг вдруге. Минулого разу, у 2016 році, велопробіг Ужгород-Київ був присвячений 25-річчю Незалежності України», — зазначив Балашов.

Він розповів, що і він сам, і інші члени команди мають добру підготовку: регулярно займаються маунтінбайкінгом, шосейними гонками і велотуризмом.

Розпочавши свою путь із Закарпаття, за сьогодні ветерани планують доїхати до Стрия Львівської області.

Велопробіг завершиться в Маріуполі 29 серпня — у День пам'яті захисників України, які загинули в боротьбі за її незалежність, суверенітет і територіальну цілісність. Дорогою ветерани відвідають Стрий, Рогатин, Тернопіль, Хмельницький, Вінницю, Житомир, Київ, Лубни, Полтаву, Дніпро, Запоріжжя та Бердянськ. Там заплановані зустрічі з родинами загиблих, покладання квітів до пам’ятників та алей слави, спілкування з представниками органів місцевої влади.

Велопробіг організовано Міністерством у справах ветеранів для підтримки ветеранів війни та популяризації їх позитивного образу в суспільстві.

Схожі новини