Передплата 2024 «Добрий господар»

США скерували до Польщі тисячу військових

  • 15.08.2020, 16:15
  • 743

США і Польща підписали угоду про зміцнення військового співробітництва. Планується, що американських військових передислокують з Німеччини

Угоду 15 серпня підписали державний секретар США Майк Помпео та міністр оборони Польщі Маріуш Блащак, повідомляє Deutsche Welle.

Польща і США є членами НАТО.

Угода передбачає, зокрема, розміщення в Польщі додатково тисячі американських військових. Таким чином, загальна чисельність контингенту США в цій країні становитиме близько 5,6 тис. військовослужбовців.

«Також посилюється гарантія, що наші військові у випадку загрози — для Польщі чи для США — стоятимуть пліч-о-пліч», — заявив після підписання президент Польщі Анджей Дуда.

Крім того, на польську територію з ФРН будуть переведені кілька американських військових командних структур. Угода також передбачає надання армії США доступу на більшу кількість польських військових об'єктів.

Читайте також: Україна закупить у США військові катери та озброєння на 600 мільйонів доларів

Нагадаємо, США оголосили про виведення з Німеччини близько 12 тис. військових з тих 36 тис, які нині дислокуються у ФРН. Дещо більше половини з них повернуться до США, 5600 американських військових будуть передислоковані в межах Європи.

Схожі новини