Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

У небі над Кримом літає синьо-жовтий прапор

  • 15.08.2020, 14:15
  • 1 122

Його запустили біля пункту пропуску Чонгар

Активісти запустили український прапор над анексованим Кримом. Про це передає 5 канал.

Нині прапор височіє над окупованим Кримом. Його було запущено біля пункту пропуску Чонгар. За словами учасника акції Володимира Балуха, вітер та Господь сьогодні разом з українцями, адже прапор злетів високо і тепер його видно всім.

За прогнозами він має облетіти всю територію Криму. Ідея створення акції з'явилася на початку весни. Реалізованою ж стала завдяки участі небайдужих однодумців. Усі необхідні кошти були зібрані за три дні.

За мету акції активісти ставили бажання показати жителям тимчасово окупованого Криму, що українці їх підтримують. Нині прапор пролітає над Джанкоєм, після чого продовжить свій шлях Кримом.

«Це скоріш не ідея, а спільник поклик нас кримців, які змушені були з різних причин покинули територію окупованого нашого півострова. А чому сьогодні? Все дуже просто. У нас 23 числа День державного прапора України і саме хотілося запустити цей прапор. А сьогодні вітер наш, небо чисте, видно буде з далеку. Люди наші там на окуповані території чекають від нас світлого посилу», — каже колишній бранець Кремля Володимир Балух.

Схожі новини