Передплата 2024 «Добрий господар»

І чому затоплює людей? Лише за тиждень в Україні вирубали лісів на 30 млн грн

  • 15.08.2020, 11:15
  • 954

Масштабні незаконні рубки лісу екологи виявили в різних областях

Впродовж тижня з 7 по 13 серпня Державна екологічна інспекція виявила низку порушень природоохоронного законодавства, розрахувавши 30 мільйонів гривень збитків за ці порушення. Про це на своїй сторінці у Facebook повідомив голова Держекоінспекції Андрій Мальований.

http://<iframe src="https://www.facebook.com/plugins/post.php?href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2FAndriyMalovany%2Fposts%2F157605989314026&width=500″ width="500″ height="610″ style="border:none;overflow:hidden" scrolling="no" frameborder="0″ allowTransparency="true" allow="encrypted-media"></iframe>

«З 7 по 13 серпня Держекоінспекція провела 470 перевірок на 257 об’єктах, склала 445 протоколів про адміністративні правопорушення, понад 158,8 тис. грн — накладено штрафних санкцій, понад 123 тис. грн — стягнуто до державного бюджету, відкрито 3 кримінальні провадження, понад 30 млн грн збитків розраховано за порушення вимог природоохоронного законодавства», — написав Мальований.

Він також повідомив, що на понад 3,6 млн грн — пред’явлено претензій, і майже 121,9 тис. грн — стягнуто збитків в добровільному та примусовому порядку.

Зокрема, інспектори ДЕІ виявили велику кількість фактів незаконної вирубки дерев у різних областях.

«Найбільш резонансні порушення вимог природоохоронного законодавства були щодо незаконної рубки дерев», — зазначив Мальований.

  • На Вінниччині за незаконну рубку 1227 дерев до ступеня припинення росту дерев різнопорідного складу розраховано збитків на понад 20 млн грн. Матеріали скеровано до Управління СБУ у Вінницькій області для прийняття рішення щодо відкриття кримінального провадження.
  • На Миколаївщині також за незаконну рубку 70 дубів у полезахисній смузі Широківської об’єднаної громади Снігурівського району нараховано збитків на понад 890 тис. грн. Матеріали скеровано до Снігурівського В П ГУНП в Миколаївській області для встановлення винних осіб та притягнення їх до відповідальності.
  • На Сумщині за незаконну рубку лісових насаджень пред’явлено претензії на 683,5 тис. грн ПДАП «Путивльський агролісгосп» та на понад 1 млн грн КДАП «Кролевецький агролісгосп». Матеріали готуються для передачі в правоохоронні органи.
  • На Чернігівщині за незаконну рубку дерев різнопорідного складу в полезахисній смузі Волосківської сільської ради Менського району нараховано збитків на понад 5 млн грн.
  • У Дніпропетровській області АТ «Дніпровська ТЕЦ» за самовільне використання водних ресурсів без дозволу на спеціальне водокористування пред’явлено претензію на понад 666 тис. грн. Матеріали скеровано до ГУНП у Дніпропетровській області.

Схожі новини