Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

"Путін готується до нового кроку щодо Донбасу", - Тука

  • 14.08.2020, 18:55
  • 5 165

Кремль намагається домогтися угоди з Україною на вигідних йому умовах

Таку думку в бліц-інтерв'ю на телеканалі Obozrevatel TV висловив ексзаступник міністра з питань тимчасово окупованих територій і внутрішньо переміщених осіб Георгій Тука. За його словами, «коридорами влади бродять ідеї» про домовленості з Росією.

«З моєї точки зору, ми вже спостерігаємо поступовий перехід до цього кроку», — зауважив він. Тука нагадав про тези, озвучені в Тристоронній контактній групі Леонідом Кравчуком і Вітольдом Фокіним про візит на окуповані території Донбасу і намір «вести діалог з громадянським суспільством».

У цьому контексті ексзаступник міністра заявив, що жителів окупованого Донбасу не можна назвати громадянським суспільством, оскільки від них нічого не залежить.

«Про який діалог і навіщо йде мова? Це виключно підготовка до так званого прямого діалогу Києва з Донецьком і Луганськом», — переконаний він. Тука уточнив: саме прямі переговори з «республіками» він вважає другим кроком президента Р Ф Володимира Путіна.

Читайте також: «Наближається Третя світова війна», — Клімкін

Нагадаємо, раніше глава делегації України в Тристоронній контактній групі, перший президент України Леонід Кравчук заявив, що готовий особисто відвідати окуповані території Донбасу за умови припинення вогню. Мета поїздки — спілкування з місцевими жителями.

Схожі новини