Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Самбір «почервонів»

Натомість уся Львівщина – у «помаранчевій зоні» карантину

Від понеділка, 17 серпня, вся Львівська область опиниться у «помаранчевій зоні» карантину, а місто Самбір Львівської області — у «червоній».

Це випливає з рішення Центральної комісії з питань ТЕБ та НС, яка відбулася 13 серпня. Директор департаменту охорони здоров’я Львівської ОДА Орест Чемерис під час брифінгу 14 серпня пояснив, які обмеження чекають місто Самбір у зв'язку зі зміною карантинного статусу.

«Обмеження у Самборі стосуватимуться проведення культурних заходів, закриття фітнес-центрів, спортклубів, ТРЦ, — розповів Орест Чемерис. — Також обмежать роботу магазинної мережі, окрім магазинів, які забезпечують життєдіяльність населення (продуктові). А транспорт, який курсуватиме через Самбір, працюватиме лише на висадку пасажирів».

Орест Чемерис наголосив, що рішення Державної комісії з питань ТЕБ та НС є обов’язковими до виконання протягом 14 днів, наступне рішення прийматимуть за два тижні. За дотриманням усіх обмежень мають слідкувати Нацполіція та Держпродспоживслужба.

Нагадаємо, згідно із рішенням Центральної комісії з питань ТЕБ та НС, яка відбулася 13 серпня, вісім адміністративно-територіальних одиниць України віднесені до категорії регіонів з «червоним» рівнем епідемічної небезпеки. На Львівщині це місто Самбір Львівської області. Натомість сама Львівська область віднесена до «помаранчевої зони» — через те, що п"ять днів поспіль показник заповненості ліжок хворими на ковід-19 становив понад 50%.

Крім Самбора, до «червоної» зони небезпеки віднесено такі адміністративно-територіальні одиниці України: Городенківський та Косівський райони Івано-Франківської області, м. Біляївка Одеської області, м. Дубно, Костопільський та Рівненський райони Рівненської області, Кіцманський район Чернівецької області. Обмеження там будуть застосовані також із понеділка, 17 серпня. Київ віднесено до «жовтої зони» епідемічної небезпеки — за показником захворюваності 19 хворих за 14 днів на 100 тисяч населення.

Схожі новини