Передплата 2024 «Добра кухня»

Кумедія з Трампом: у США хочуть змінити закон заради зачіски президента

  • 13.08.2020, 16:15
  • 993

Уряд США запропонував змінити технічні характеристики душових насадок, щоб збільшити потік води під час миття

Це відбулося після того, як місяць тому президент Дональд Трамп поскаржився на проблеми з миттям волосся, повідомляє BBC.

«Отже, насадка для душу — ви приймаєте душ, вода не виходить. Ви хочете вимити руки, а вода не йде. Що робити? Просто стояти там довше або приймати душ довше? А моє волосся — я не знаю, як у вас, а у мене воно має бути ідеальним. Ідеальним», — сказав Дональд Трамп.

Відповідно до закону 1992 року, насадки для душу в США не можуть давати понад 2,5 галона (9,5 л) води на хвилину. Адміністрація Трампа хоче, щоб цей ліміт застосовували до кожної окремої форсунки в пристрої, а не до всієї насадки.

Екологи і товариства споживачів вже заявили, що це марнотратно і не має сенсу.

Ендрю де Ласки, виконавчий директор проєкту з підвищення обізнаності про стандарти побутової техніки, назвав цю пропозицію «дурницею». З чотирма, п'ятьма або більше форсунками, «з насадки для душу може виходити 10−15 галонів на хвилину. Такий потік просто вимиє вас із ванної», — сказав він агентству Associated Press.

«Якщо президенту потрібна допомога у пошуку гарного душу, ми можемо порекомендувати йому кілька відмінних споживчих вебсайтів, які допоможуть вам знайти якісну насадку для душу, що забезпечить щільне замочування і гарний душ», — додав він.

Читайте також: Путін, Трамп і третя світова. Що Болтон розповів про США і Україну

Девід Фрідман зі Спілки споживачів США сказав, що насадки для душу в США «мають високий рівень задоволеності споживачів» і економлять при цьому гроші людей.

За повідомленням агентства Reuters, якщо Міністерство енергетики дасть хід цій пропозиції, вона може викликати судові позови.

Схожі новини