Передплата 2024 «Добрий господар»

Вражає мозок: іспанці потерпають від нового вірусу

  • 13.08.2020, 15:35
  • 2 036

В Європі активізувався новий вірус менінгоенцефаліту. В Іспанії, а саме в автономії Андалусія, із захворюванням в лікарні опинилися вже 18 осіб

Як повідомляють в департаменті охорони здоров'я регіону, п'ять осіб перебувають у відділенні інтенсивної терапії, всього виявлено 18 випадків захворювання, пише РБК-Україна.

Всі пацієнти проживають на території провінції Севілья. Водночас вірус не передається від людини до людини. Імовірно, менінгоенцефаліт розвивається після укусу комарів виду aedes japonicus (азіатські чагарникові москіти), які також є переносниками вірусу лихоманки Західного Нілу.

Читайте також: У Китаї зафіксували небезпечний вірус: інфікувалися вже 60 осіб

У цей час влада Андалусії взяла цю ситуацію під контроль, щоб уникнути подальшого поширення цього захворювання.

Довідка.

Менінгоенцефаліт — захворювання, що має нейроінфекційний характер, протікає з одночасним ураженням субстанції головного мозку і його оболонок. Виражається мінливими вогнищевими, оболонковими, інфекційними симптомами. Діагноз фіксується на базі неврологічного обстеження, оцінки спинномозкової рідини, результати МРТ і КТ головного мозку, обстеженнях, скерованих на виявлення збудника.

Комплексне лікування складається з призначення антибактеріальних, антивірусних, протигрибкових препаратів в поєднанні з симптоматичними і патогенетичними лікарськими засобами.

Схожі новини