Передплата 2024 «Добре здоров’я»

“Бажаємо білорусам твердості!”

Львівська молодь переконана, що рано чи пізно диктатурі Лукашенка прийде кінець

На фасаді Львівської міської ради вивісили банер на підтримку білорусів, які повстали проти диктатури Олександра Лукашенка.

«Бажаємо білорусам твердості, щоб вони перемагали», — закликають львів’яни. Також біля консульства Республіки Білорусь у Львові відбулась акція підтримки білоруського народу.

… А у середу ввечері біля Ратуші зібралася група молодих людей з саморобними плакатами у підтримку білорусів. Організатор акції — 22-річний львів’янин, програміст Олександр Єфремов. «Переглядав тривожні новини про події у Білорусі. Побачив жахливу картину, як калічать і вбивають людей… Стріляють у людей, які просто сидять на лавочках, — розповів Олександр у коментарі для „ВЗ“. — Побачив аналогії з тим, що відбувалося майже сім років тому в Україні. Не можу на це дивитися спокійно, тому вирішив хоч якось морально підтримати сусідів, продемнструвати солідарність з протестувальниками».

Олександр Єфремов каже, групу підтримки на акцію збирав через Інстаграм та деякі групи Телеграм-каналів. «Був би дуже радий, щоб якийсь білорус побачив нас з плакатом, де написано «Ми у вас віримо!», — каже ініціатор акції.

Запитую Олександра про прогнози щодо подій у Білорусі. «Більш, ніж впевнений, що диктатурі Лукашенка прийде кінець, — відповів Олександр Єфремов. — Рано чи пізно прийде кінець!».

Схожі новини