Передплата 2024 «Добра кухня»

Вибух на Позняках: що зроблять зі зруйнованою багатоповерхівкою

  • 13.08.2020, 13:15
  • 614

Багатоповерховий будинок на Позняках у Києві, де 21 червня стався потужний вибух, будуть зносити, однак перед цим його потрібно зміцнити для безпечного демонтажу

Як повідомило «Сьогодні», про це розповіли у столичній міськдержадміністрації.

За словами керівника управління з питань цивільного захисту Романа Ткачука, зараз фахівці розробляють проєкт для зміцнення будівлі. Паралельно йде процес створення кріплення для неї.

«Проєктувальники придумали спеціальну конструкцію, яка буде вставлятися всередину утвореного провалу в будинку, щоб зміцнити пошкоджені конструкції», — розповів він, додаючи, що це буде металева конструкція, за допомогою якої підіпруть 9−10 поверхи.

Читайте також: Під завалами на Позняках знайшли чотирьох кішок: дивовижні історії порятунку

Також встановлять наскрізну металеву балку, щоб зафіксувати аварійні плити.

«Після того, як кріплення буде встановлено на будівлі, почнеться процес винесення особистих речей мешканців з постраждалих квартир. Коли вони заберуть своє майно, почнемо розбирати будинок», — зазначив Ткачук.

За даними фахівців будівельної лабораторії, зараз пошкоджена будівля не руйнується — про це свідчать відповідні виміри.

Що стосується дат початку робіт зі зміцнення будинку та його демонтажу, то їх поки не називають — проєкт ще не затверджено. Мешканці будинку про плани влади знають. Вони кажуть, що 21 родина вже отримала сертифікати на нові квартири, 19 ще очікують.

Схожі новини